سرویس: اخبار استانکد خبر: 1762|12:09 - 1401/04/19
نسخه چاپی

ذبح دام قربانی در کشتارگاه تحت نظارت دامپزشکی صورت گیرد

ذبح دام قربانی در کشتارگاه تحت نظارت دامپزشکی صورت گیرد
مدیرکل دامپزشکی استان ایلام ادامه داد: بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در دام علائم خاصی ندارد، از جداسازی و له کردن کنه‌های موجود روی بدن دام خودداری کنید چون تهدید جدی برای سلامت مردم است؛ توصیه می‌شود ذبح دام قربانی در کشتارگاه ها و اماکن مجاز تحت نظارت دامپزشکی صورت پذیرد.

به گزارش رویداد غرب ، احمدی مدیرکل دامپزشکی استان ایلام گفت: هدف اداره کل دامپزشکی استان حفظ و ارتقاء سلامت مردم است و خانواده‌ها در ایام عید سعید قربان و قربانی کردن دام به توصیه‌های بهداشتی عنایت لازم داشته باشند.

وی افزود: در روز عیدقربان اکیپ‌های ثابت و سیار دامپزشکی به تعداد ۳۵ مورد مستقر در ادارات دامپزشکی، کشتارگاه‌ها، میادین دام و سطح شهر آماده بازرسی بهداشتی قبل، حین و بعد از کشتار دام‌های قربانی هستند.

مدیرکل دامپزشکی استان ایلام ادامه داد: بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در دام علائم خاصی ندارد، از جداسازی و له کردن کنه‌های موجود روی بدن دام خودداری کنید چون تهدید جدی برای سلامت مردم است؛ توصیه می‌شود ذبح دام قربانی در کشتارگاه ها و اماکن مجاز تحت نظارت دامپزشکی صورت پذیرد.

احمدی تصریح کرد: هنگام خرد کردن گوشت و آلایش خوراکی از دستکش استفاده شود همچنین اندام‌ها و ضایعات غیرقابل مصرف را در اختیار حیوانات خانگی و موذی قرار نگیرد.

وی اضافه کرد: گوشت قربانی حتما بصورت ۲۴ ساعت و آلایش خوراکی (جگر ، قلوه) حداقل به مدت 48 ساعت در یخچال نگهداری شود.

احمدی یادآور شد: اجزای حرام حیوان حلال گوشت: غدد لنفاوی (خوش گوشت)، حدقه چشم،  نخاع، فرج، کیسه صفرا، مثانه، نخودی مغز، رحم، آلت تناسلی نر، زردپی گردنی، دنبلان، خون جاری، مدفوع - کیسه پوستی میان دو سم  و طحال است همچنین جهت جلوگیری از آلودگی لاشه، از برش دادن کیست و آبسه موجود بر روی لاشه جداً خودداری کنید.

وی در پایان خاطرنشان کرد: مردم در صورت مشاهده هر گونه موارد تخلف و بهداشتی از طریق سامانه ۱۵۱۲ روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ایلام گزارشات خود را ارسال تا کارشناسان سازمان به موارد رسیدگی کنند.

انتهای پیام/