به گزارش رویداد غرب ، احمدی مدیرکل دامپزشکی استان ایلام گفت: هدف اداره کل دامپزشکی استان حفظ و ارتقاء سلامت مردم است و خانوادهها در ایام عید سعید قربان و قربانی کردن دام به توصیههای بهداشتی عنایت لازم داشته باشند.
وی افزود: در روز عیدقربان اکیپهای ثابت و سیار دامپزشکی به تعداد ۳۵ مورد مستقر در ادارات دامپزشکی، کشتارگاهها، میادین دام و سطح شهر آماده بازرسی بهداشتی قبل، حین و بعد از کشتار دامهای قربانی هستند.
مدیرکل دامپزشکی استان ایلام ادامه داد: بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در دام علائم خاصی ندارد، از جداسازی و له کردن کنههای موجود روی بدن دام خودداری کنید چون تهدید جدی برای سلامت مردم است؛ توصیه میشود ذبح دام قربانی در کشتارگاه ها و اماکن مجاز تحت نظارت دامپزشکی صورت پذیرد.
احمدی تصریح کرد: هنگام خرد کردن گوشت و آلایش خوراکی از دستکش استفاده شود همچنین اندامها و ضایعات غیرقابل مصرف را در اختیار حیوانات خانگی و موذی قرار نگیرد.
وی اضافه کرد: گوشت قربانی حتما بصورت ۲۴ ساعت و آلایش خوراکی (جگر ، قلوه) حداقل به مدت 48 ساعت در یخچال نگهداری شود.
احمدی یادآور شد: اجزای حرام حیوان حلال گوشت: غدد لنفاوی (خوش گوشت)، حدقه چشم، نخاع، فرج، کیسه صفرا، مثانه، نخودی مغز، رحم، آلت تناسلی نر، زردپی گردنی، دنبلان، خون جاری، مدفوع - کیسه پوستی میان دو سم و طحال است همچنین جهت جلوگیری از آلودگی لاشه، از برش دادن کیست و آبسه موجود بر روی لاشه جداً خودداری کنید.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مردم در صورت مشاهده هر گونه موارد تخلف و بهداشتی از طریق سامانه ۱۵۱۲ روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ایلام گزارشات خود را ارسال تا کارشناسان سازمان به موارد رسیدگی کنند.
انتهای پیام/