به گزارش رویداد غرب ،یادداشت| مرتضی سبزی؛ فعال رسانهای:۲۰ اسفندماه در تقویم رسمی کشور به عنوان روز ملی راهیان نور نامگذاری شده است؛ سابقه راهیان نور در استان ایلام به سالهای ابتدایی جنگ بر میگردد، آنجا که مناطق تصرف شده با مقاومت، ایثار و شهادت آزاد شد.
هنوز که هنوز آثار و بقایای جنگ در ایلام این استان را به یکی از زیارتگاههای راهیان نور در کشور تبدیل کرده است، نقطه به نقطه این استان یادمان است و بیانات رهبر فرزانه انقلاب مؤید این نکته است، آنجا که ایشان گفتند: "ایلام در خط مقدم دفاع از کشور ایستاد". هنوز آثار گلولهها و بمبارانهای جنگ در جای جای استان قابل مشاهده است، یکی از ماندگارترین آنها در ورودی شهر مهران قرار دارد که هنوز همان گونه باقی مانده است.
بعد از پایان دفاع مقدس، گروههای مردمی به صورت خودجوش برای اعزام به راهیان نور شکل گرفت و در ایام مختلفی از سال و در مناسبتهای مذهبی و ایام نوروز و تابستان این مناطق پذیرای زائران سرزمین نور قرار گرفت.
راهیان نور بهترین ابزار برای انتقال ایثارگریها و جانفشانیهای دوران دفاع مقدس است؛ شهید آوینی چه زیبا گفت: "هر کس میخواهد ما را بشناسد داستان کربلا را بخواند"، خون راه شهدای دفاع مقدس در امتداد عاشورا است.
امروز به خوبی جذابیتهای مناطق یادمانی دفاع مقدس پای هر زائری را به این زیارتگاهها باز میکند، میزان استقبال از زیارتگاههای استان در مناسبتهایی همچون نوروز به گونهای است که تا قبل از شیوع کرونا خانوادهها سفره هفت سین خود را در این مناطق پهن کرده و لحظه تحویل سال را در کنار خانواده خود سپری میکنند.
امروز به برکت وجود زیارتگاهها و یادمان های دفاع مقدس، استان ایلام در زمره مسیر کاروانهای راهیان نور است؛ در سفر اخیر رئیس جمهور به استان ایلام نیز یکی از برنامههای آیتالله رئیسی حضور در زیارتگاه قلاویزان مهران بود.
راهیان نور امروز به منبع عظیمی برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تبدیل شده همان فرهنگی که دشمن از آن واهمه دارد و برای همین تلاش میکند تا حقایق و واقعیاتِ تاریخِ دفاع مقدس و انقلاب را تحریف و به بیراهه بکشاند فلذا این حرکت ماندگار، بهترین راه مقابله با اقدامات فرهنگی بدخواهان است.
خلاصه آنکه راهیان نور یعنی راه شهیدان همچنان ادامه دارد و این چراغی است که هرگز خاموش نمیشود.
انتهای پیام/