به گزارش رویدادغرب؛ الهام یوسفی نژاد:برای حمایت از دامداران عشایر و روستایی ایلام دامدار کارت در استان صادر شده است؛ دامداران میتوانند با گرفتن این کارت نهادههای مورد نیاز خود را از عاملان فروش دریافت کنند این کارتها صرفا برای خرید نهادههای دامی میتواند مورد استفاده دامداران قرار گیرد.
اما دامداران استان ایلام به دلیل بلا استفاده بودن دامدار کارت گله دارند و خواستار رسیدگی متولیان امر به این موضوع هستند.
تعداد زیادی از مردم ایلام به دامداری مشغول هستند تا چند سال گذشته شرایط نزولات آسمانی در استان بسیار مناسب بود و مقدار زیادی از خوراک دام همچون جو و کاه در استان تولید میشد اما زمانی که استان با خشکسالی مواجه شد اغلب فعالیت دامداران نیز کمرنگ شده است.
دامدارن انتظار دارند پشتیبانی از بخش تولید به موقع انجام شود اما متأسفانه موانع موجود بر سر راه تولیدکنندگان بیشمار است، دامهای گرسنه نمیتوانند معطل وعدههای برخی مسوولان بمانند باید یک راهکار جدی و عملی برای رفع موانع دامداران اتخاذ شود.
از دامدار کارت بهرهای نمیبریم
نوری یکی از دامداران استان ایلام در گفتوگو با خبرنگار رویداد غرب در ایلام گفت: یک دامدار کارت به ما دادهاند اما هیچ کسی مسوولیت کارت را به عهده نمیگیرد؛ پول ما روی حساب است اما نه میتوانیم آن را برداشت کنیم نه به ازای آن به ما علوفهای میدهند.
وی ادامه داد: این یک طرح ملی برای کمک به دامداران بود ولی نزدیک به بیست روز است که این کارت در جیب ما بلا استفاده است و مثل توپ فوتبال از جهاد کشاورزی به بانک کشاورزی پاس میخوریم.
نهادههای دامی و علوفه در زمان نامناسب به ما میدهند
موسی خانی دامدار دیگر در گفتوگو با خبرنگار رویداد غری در ایلام گفت: بعد از عید نهادهی دامی و علوفه را با این کارت به ما میدهند که در آن زمان دیگر هیچ نیازی به آن نداریم و میتوانیم دامهای خود را به چِراگاه ببرم.
وی ادامه داد: به هر جایی مراجعه میکنیم میگویند مشکل کارتها را رفع میکنیم؛ اگر با همین پول به من نهادهی دامی بدهند من صاحب ۱۹ تن جو، گندم و کنسانتره میشوم در صورتی که اگر این پول را آزاد کنند میتوانم ۴ یا ۵ تن نهاده را خریداری کنم.
دامدار کارت به منظور کمک به دامداران پیش بینی شده است
رحیمی معاون امور تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام در گفتوگو با خبرنگار رویداد غرب تصریح کرد: در راستای کمک به دامداران روستایی در زمینه تامین تسهیلات بانکی برای خرید خوراک دام مورد نیاز خود تسهیلات ویژهای تحت عنوان (دامدار کارت) پیش بینی شده است.
وی افزود: شرایط اعطای دامدار کارت این است که در منطقه از نظر دام پروری فعال باشد و دامها پلاککوبی داشته باشند.
معاون امور تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام بیان کرد: برای اخذ این تسهیلات بانکی به انجام هویت گذاری دام و معرفی نامه از سوی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانها و تحویل به شعبه بانک کشاورزی در هر شهرستان نیاز است و همچنین میتواند به سایت cita مراجعه کنند.
وی گفت: بودجهای که به این منظور به ما تعلق گرفته در دو مرحله واریز شده است؛ مرحلهی اول: ۱۸میلیارد و هفتصد میلیون و مرحلهی دوم: ۱۸میلیارد و هشتصد میلیون به ما اختصاص یافته است.
رحیمی ادامه داد: تسهیلات در قالب ۱۰ میلیون، ۲۰ میلیون و ۵۰ میلیون تومان و با سود ۱۱ درصد است.
وی افزود: ما بعد از دادن دامدار کارت به دامداران گفتهایم که از حوزههایی که شرایط لازم نهاده را دارند چه نهادههای دولتی چه نهاده آزاد میتوانند خرید کنند و اسامی آنها در شعب بانک مشخص هست و دامداران میتوانند از آن استفاده کنند و در طی چندین مرحله نهاده دامی بخرند.
توزیع نهادههای دامی با ارز دولتی
رحیمی در خصوص نهادههای دامی با ارز ۴۲۰۰ تومانی اظهار داشت: هنوز توزیع نهادههای دامی تا پایان سال با ارز دولتی وجود دارد و نهادهها آزاد نشدهاند.
به گواه آمار و مشاهدات عینی در دهه اخیر و به ویژه یک سال اخیر، شمار دامداری کاهش محسوسی داشته که افزایش بیکاری، مهاجرت روستا به شهر، نابودی دام مولد، و در نهایت ریزش سرمایههای اجتماعی نظام اثر غیر قابل اجتناب آن خواهد بود، و البته روند متلاطم غالب بر دامداری کشور در دهههای اخیر و عدم بازدهی مناسب اقتصادی، موجب شده بسیاری از جوانان روستایی این حرفه را برای کسب درآمد مطمئن قلمداد نکنند و وضعیت بسیار نامطلوب فعلی نیز، هرچه بیشتر روند دامداری گریزی را تشدید خواهد کرد.
دغدغه دامداران مبنی بر نبود حمایت از صنعت دامداری در منطقه و عدم حل معضلات، است؛ به نظر میرسد در آینده مشکلات بیشتری گریبان دامداران را خواهد گرفت. امید که اقدامات بهموقع مسوولان منجر به حل مشکلات دامداران شود و از ورشکستگی صنعت دامپروری در سال جهش تولید جلوگیری شود.
انتهای پیام