به گزارش رویداد غرب ،پس از دستور رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر ورود دستگاه های نظامی به موضوع مبارزه با کرونا، مقرر شد سپاه امیرالمومنین (ع) استان ایلام نیز هم راستا با سایر استان های کشور تمام توان درمانی و تجهیزات پزشکی خود را در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار دهد.
در طول شیوع بیماری کرونا، فرهنگ نجات بخش دفاع مقدس، بار دیگر توسط کادر درمان و بسیجیان احیاء شد و حضور و همراهی سپاه و بسیج با کادر درمان در خط مقدم مقابله با ویروس منحوس کرونا و تلاش های میدانی و جهادی، بسیاری از تهدیدات را به فرصت تبدیل کرد و بار دیگر فرهنگ ایثار و شهادت رنگ و بوی جبهه ها به جامعه داد. از به میدان آمدن خودروهای تاکتیکی جنگی برای گند زدایی، تا بر پا شدن چادرهای تخصصی در قالب بیمارستان هایی صحرایی با تمامی تجهیزات حتی اتاق های عمل و تهیه کمک های مومنانه از سوی مردم و تحویل به افرادی که کسب و کارهای خود را از دست داده بودند ، همه و همه تداعی گر فضای نورانی دفاع مقدس شده بود. حتی آمبولانس های جامعه پزشکی هم برای اعزام به اورژانس ها و سردخانه ها به امداد آمده بودند.
معاونت بهداشت و درمان و بسیج جامعه پزشکی این بار فراتر از انتظار اذهان ظاهر شده بود و در زمان پیک کرونا کمتر از 24 ساعت، سالن های ورزشی و سالن های بزرگ چند منظوره را به بیمارستان های مخصوص بستری کرونا تبدیل کرد. از تخت و کپسول اکسیژن گرفته تا دستگاه ونتیلاتور ( دستگاه تنفس مصنوعی) را بسیج کرده بود تا فردی که بیماری قلبی، ریوی و یا زمینه ای دارد در کنار بیمار کرونایی بستری نشود.
نیروهای جهادی، کمک کار و ویلچر ران بیماران شده بودند، پاسداران و بسیجیان قیام کرده تا دردی را مرهم بخشند و چشمی را گریه شوق نشانند نه گریه فراق. آری اینجا همه ونتیلاتور شده بودند.
معاونت بهداشت و درمان حتی بعد از ورود واکسن های کرونا کنار ننشست و خود بانی تزریق واکسن شد. ظرفیت ها را به میدان آورد و رکورد های تزریق روزانه را جابجا می کرد. همه از کرونا فرار می کردند، اینان به دل خطر زده بودند. بسیجیان و پاسداران تنها یک کارت هویت دارند و آن هم سند شهادتشان است که برای ثبتش قدم در مسیر خطر میگذارند حال این میدان یا میدان جنگ در مرزها است یا در میان بحران ها و در راه خدمت رسانی به مردم در سیل، زلزله و یا بیماریی همچون کرونا است.
مجاهدتهای سپاه امیرالمومنین ع استان ایلام در میدان نبرد با کرونا
سرهنگ پاسدار "غلامرضا علیمحمدی " معاون بهداشت و درمان سپاه استان ایلام در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار رویدادغرب گفت: سپاه پاسداران از همان ابتدایی ترین روزهای شیوع ویروس کرونا با تمام نیرو و تجهیزات خود وارد میدان عمل شد و به مانند موارد مشابهی چون سیل، زلزله، آتش سوزی و ... تمام قد در کنار کادر درمان برای مقابله با کرونا ایستاد، به طوری که این خدمات رسانی های درمانی و بهداشتی کماکان ادامه دارد.
معاون بهداشت و درمان سپاه استان ایلام با اشاره به نقش محوری و اساسی سپاه در کنترل بحران ها در سالهای گذشتهاظهار کرد: تمام امکانات و ظرفیت های سپاه و بسیج کشور در راستای مقابله با بیماری کرونا و خدمت رسانی به مردم به میدان آمده است.
علیمحمدی عنوان کرد: سپاه در مبحث بهداشت، درمان، بکارگیری پرسنل درمان، احداث نقاهتگاه، کمک های مومنانه، پویش های همگانی، دفاع بیولوژیکی، ضدعفونی و گندزدایی شهرهای مختلف، تولید و توزیع اقلام بهداشتی مختلف و ایجاد کارگاه های تولیدی ملزومات بهداشتی چون ماسک و محلول ضدعفونی و... حضوری منسجم و پررنگ داشته است.
تولید و توزیع اقلام بهداشتی مختلف
معاون بهداشت و درمان سپاه امیرالمومنین (ع) ایلام اظهار کرد: خدمات این معاونت با تامین، تولید و توزیع اقلام بهداشتی و تجهیزات مراقبتی مقابله با ویروس کرونا شروع شد؛ به طوری که تا ۵۰ درصد نیاز استان در مجموعه معاونت بهداشت و درمان سپاه تامین و توزیع می شد.
تغسیل اموات کرونایی
وی در ادامه به تغسیل اموات کرونایی که گاها خانواده هایشان هم به انجام این کار مبادرت نمی ورزیدند اشاره کرد و گفت: با توجه به متوفیان ناشی از این بیماری و انباشت پیکران این عزیزان در بیمارستان های بخش کرونا، عدم تمکین ادارات متولی به بخش خصوصی در انتقال و مستاصل ماندن سیستم، معاونت سلامت سپاه در ۴ ماه و ۲۰ روز ابتدای این بیماری با توجه به ترس و اضطراب عمومی که در جامعه وجود داشت؛ نسبت به انتقال اجساد بیماران از بیمارستان به محل تدفین آرامستان ها اقدام نمود.
طرح غربالگرایی
معاون بهداشت و درمان سپاه امیرالمومنین (ع) ایلام طرح غربالگری که طی تفاهمنامهای بین سازمان بسیج با وزارت بهداشت اجرایی شد را یکی از بزرگترین خدمات جهت مدیریت این بیماری دانست و افزود: راه اندازی مرکز بستری خارج بیمارستانی بیماران کرونایی به عنوان یک ابتکارعمل در استان ایلام و زیر نظر مرکز بهداشت سپاه طراحی و اجرا شد که به عنوان الگوی کشوری از طرف وزارت بهداشت به همه بخش های علوم پزشکی ابلاغ شد.
برپایی مرکز درمانگاه تنفسی
علیمحمدی از برپایی «مرکز درمانگاه تنفس» ویژه درمان سرپایی بیماران کرونایی با هدف کاهش مراجعه افراد غیر بستری به بیمارستان های کرونایی و در نتیجه کم شدن حجم کاری کادر درمان نام برد و افزود : در ایام پیک کرونا که 350 الی 360 نفر در کل بیمارستان های استان بستری داشتیم، مراجعات روزانه ما از ۴۰۰نفر عبور میکرد؛ یعنی برابر حجم بیمارستانها که بستری داشتند، مرکز درمانگاه تنفسی بیماران سرپایی را درمان و از اعمال حجم کاری مضاعف به کادر درمان جلوگیری شد.
واکسیناسیون
وی به فعالیت سپاه استان در راستای اقدامات واکسیناسیون عمومی نیز گریزی زد و گفت: تجهیز دو مرکز تجمیعی در مرکز استان با آمادگی برای تزریق روزانه دو هزار دوز انجام شده است.
علیمحمدی عنوان کرد: هم اکنون ؛ مرکز امتیاز دانشگاه و مرکز قلاویزان در طول روز واکسیناسون را برای بالغ بر ۵۰۰ الی۶۰۰ نفر انجام می دهند؛ لازم به ذکراست که همه این خدمات با تکیه بر توان بسیجیان و به صورت داوطلبانه بوده و هیچ بودجه ای از هیچ کدام از نهادها دریافت نکرده ایم.
اردوهای جهادی ویژه معاونت درمان
وی با اشاره به حدود ۲۰ اردوی جهادی با عنوان میز خدمت اظهار داشت: در اردوهای چند تخصصی، ویزیت رایگان، خدمات بهداشتی و درمانی در مناطق محروم روستایی صورت گرفته است؛ همچنین در حاشیه شهر، خدمات تخصصی ویزیت، سونوگرافی، زنان، دارو، مامایی، داخلی، اطفال، پرستاری، دندانپزشکی و قلب به شکل کاملاً رایگان در دسترس مردم قرار گرفته و مورد استقبال مردم در این مناطق هم قرار گرفته است.
وی در پایان ضمن گرامیداشت یاد شهدای مدافع سلامت و تقدیر از کادر درمان دانشگاه و مجموعه درمان سپاه و بسیج که همه توان خود را بدون چشم داشت و مخلصانه در این راه گذاشتند افزود: تجربه های بسیاری طی دو سال گذشته در میدان عمل کسب کرده ایم که راه خدمت به مردم را هموارتر کرده و در صورت بروز مجدد بحرانهای مشابه با قاطعیت و توان مضاعف به مردم ارائه خدمت خواهیم داشت.
به گزارش رویدادغرب؛ از زمان جدی شدن موضوع کرونا، سپاه امیرالمومنین(ع) ایلام همچون دیگر دستگاهها منشا خدمات زیادی در حوزههای مختلف بوده و از همان ابتدای شکلگیری ستاد استانی مبارزه با کرونا، سپاه نیز یک شورای متناظر و همسو با مصوبههای ستاد کرونا با هفت کمیته موسوم به قرارگاه پدافند زیستی امام رضا(ع) تشکیل داد و وظایف هر کمیته نیز مشخص شد؛ سپاه در قالب این قرارگاه و کمیتههای زیرمجموعه آن و تعامل نزدیک با دولت و دیگر مجموعههای دخیل در رفع مخاطرات کرونا حضوری مصمم و جهادگونه دارد و بخش مهمی از کنترل و مدیریت کرونا در استان ایلام مدیون و مرهون تلاش سپاه امیرالمومنین(ع) استان ایلام است.
انتهای پیام/
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد