به گزارش رویداد غرب ،یادداشت/ رسول رئیسی؛ فعال فرهنگی:انقلاب اسلامی با به میدان آوردن ظرفیت های مردمی در عرصه های گوناگون سياسی، نظامی، سازندگی و مشارکت در فرآیند هایی نظیر انتخابات، دفاع مقدس، نهضت سواد آموزی، جهاد سازندگی و پویش های مردمی در بلایای طبیعی و... توانسته موانع کوچک و بزرگ بسیاری را از ابتدای انقلاب تاکنون پشت سر بگذارد.
پس از گذشت چند دهه از انقلاب اسلامی علی رغم پیشرفت های شگرف در عرصه های علمی، نظامی و... کشور ما کماکان هنوز درگیر مشکلات اقتصادی است، راهکار حل مشکلات اقتصادی "تولید" است، که مردمی شدن آن یکی از مهم ترین و پایه ای ترین ویژگی های آن به شمار می رود.
مردمی شدن تولید
مردمی شدن تولید یعنی کشوری که با شوک های بیرونی مواجه است، هرچه بیشتر بتواند قدرت را بین اجزای خود پراکنده کند و نرخ مشارکت در آن بالاتر باشد، دوام آوری و مقاومت آن بالاتر خواهد بود. به عبارت دیگر، اگر نظام تولید طوری باشد که با قاعده وسیعی از هرم اجتماعی ارتباط نداشته باشد، به هنگام فشار های اقتصادی و...، نظام تولیدی مدافعین زیادی نخواهد داشت. درحالیکه اگر بدنه فعالان تولید مردمی گسترده و توانمند باشد و متمرکز به یک حوزه جغرافیایی یا نگاه خاص نباشد آنگاه مقابله با چنین نظام تولیدی بسیار دشوار و جبهه مقاومت تولید مردمی بسیار قوی شکل خواهد گرفت.
تولید مردمی؛
در تولید مردمی حضور مردم آگاهانه است، در حالیکه در تولید سرمایه داری از طریق جلوگيري از حضور مردم، بردگی اقتصادی جدیدی به وجود می آید؛ به عبارتی حضور مردم فعالانه است و مردم نقش محوری و تأثیر گذار در ایجاد و رونق صنایع پایین دستی و خرد را ایفا میکنند.
تردید نکنید که ظرفیتهای زیادی در کشور وجود دارد و مشکلات اقتصادی کشور قابل حل است ولی تا چرخ تولید نچرخد قاعدتا بخشهای مختلف اقتصادی کشور نیز تحت تاثیر قرار گرفته و موجب میشود در همه زمینهها با مشکلاتی مواجه شویم.
پایان پیام/