به گزارش رویداد غرب ،حسن رشوند طی یادداشتی در روزنامه جوان نوشت: سالی که گذشت از معدود سالهایی بود که به جهت درگیری کشور در جنگ ترکیبی دشمن که اوج آن را در سه ماه آشوب آفرینی و اغتشاش شاهد بودیم، برای ملت ایران بسیار تلخ گذشت. در این سه ماه اغتشاش، نظام مظلومانه ایستاد و نیروهایش در کف خیابان در مقابل جریان متعرض به حقوق مردم شهید شدند، اما نگذاشتند دشمن اراده خود را بر ملت ایران تحمیل کند. دندان روی جگر گذاشتیم و گوش به فرمان، ولی خود فقط دو واژه «صبر» و «توکل» را مرتب در فکر و زبان خود تکرار کردیم و در نهایت، همین دو واژه که درس شناخت به نیروهای انقلاب بود به مدد ما آمد و چشم فتنه را در سال ۱۴۰۱ کور کردیم. عفو گسترده رهبر معظم انقلاب نه در اوج بحران که دشمن تصور عقب نشینی و تسلیم نظام را در ذهن خود بپروراند، بلکه پس از جمع شدن جماعت اغتشاشگران از کف خیابان، بار دیگر قدرت برخورد همراه با رأفت دینی را به رخ دشمنانی که پیروزی خود را قریب الوقوع میپنداشتند، کشید.
سالی که گذشت مردم زیر بار مشکلات اقتصادی و تنگنای معیشتی، صورت خود را با سیلی سرخ نگه داشتند، اما نگذاشتند دشمن زانو زدن آنها را در انبوهی از مشکلات و کاستیها ببیند و در نهایت، پس از سه ماه سکوت معنا دار و بصیرت گونه برای نمایش اقتدار خود، در مقابل یاوه گویانی که با شعار دروغین «زن، زندگی، آزادی» تجزیه ایران را فریاد میزدند در ۲۲ بهمن همچون دریایی مواج، زن و کودک، بزرگ و کوچک از روستا و شهر به خیابانها آمدند و طومار تجزیهطلبان کشور را در هم پیچیدند. برای توفیقهای نظام در سال ۱۴۰۱ در عین بسیاری از کاستیها و مشکلاتی که مردم با آن دست و پنجه نرم کردند، لیست بلند بالایی را میتوان ارائه داد که یقیناً از حوصله یک یادداشت کوتاه خارج است. اوج این توفیقها را در دو ماه پایانی سال شاهد بودیم:
۱-پایان سال ۱۴۰۱ با چند خبر خوب راهبردی در حوزه سیاست خارجی مواجه بودیم. از یک طرف در بهمن ماه شاهد سفر رئیسجمهور به چین و امضای چند سند راهبردی و اراده هر دو کشور برای اجرای سند راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین بودیم و از طرف دیگر با سفر آقای شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان به پکن و با میانجیگری چینیها، پس از هفت سال مشکلات دیپلماتیکی ایران و عربستان رفع و توافق شد تا دو ماه دیگر روابط دیپلماتیک دو کشور بازگشایی شود. بر قراری رابطه با عربستان خبر خوبی است که این روزها در صدر اخبار جهانی قرار گرفته است. قطع این رابطه هیچ دستاوردی برای دو کشور نداشته و ندارد.
۲-در پی سفر گروسی در ابتدای اسفند ماه به تهران در حالی که رسانههای غربی و صهیونیستی مکرر بر این نکته تأکید داشتند که شرایط برای ایران به دلیل پیدا شدن مواد هستهای با غنای ۸۴ درصد بسیار سخت شده است، این سفر انجام شد و سوءتفاهماتی که غرب و صهیونیستها بر آن دامن میزدند برطرف گردید و آنها که در انتظار آن بودند تا پس از گزارش گروسی، شورای حکام قطعنامهای را برعلیه ایران صادر و پرونده هستهای ایران مسیر دیگری را طی کند، ناامید شدند و پروژه «ایران هراسی» آنها در شورای حکام با شکست مواجه شد. این شکست را میتوان از این بخش گزارش ۱۶ نهاد اطلاعاتی– امنیتی امریکا به کاخ سفید که در روزهای اخیر منتشر شده کاملاً درک کرد. آنجا که
نوشته اند: «چنانچه تحریمها علیه ایران رفع نشوند مقامهای این کشور احتمالاً غنیسازی بیشتر تا ۹۰ درصد را در نظر خواهند گرفت.»
۳-تا حدود زیادی هدفمندسازی یارانهها و زمینهسازی برای رسیدن به بازدارندگی اقتصادی وتأمین امنیت غذایی کشور، کاهش مصرف گندم، جلوگیری از قاچاق آرد و گندم و دیگر نهادهها که در سال ۱۴۰۰ تبدیل به یک معضل بزرگ برای کشور شده بود؛ آنگونه که دولت گذشته بیش از ۸ میلیون تن گندم را وارد
میکرد، ولی به دلیل عدم هدفمندی و ساماندهی نانواییها در ارائه نان بر مبنای کارت، با قیمتی دو برابر به کشورهای همسایه قاچاق میشد.
۴-کنترل روند افزایش نرخ ارز تا قبل از آغاز اغتشاشات بهگونهای که در طول یک سال ونیم فعالیت دولت از شهریور ۱۴۰۰ تا شهریور ۱۴۰۱، شاهد افزایش نرخ ارزبه میزان ۴ درصد بودیم، اما در طول سه ماه بعد اغتشاشات در کشور تقریباً ۱۰۰ درصد افزایش قیمت داشتیم که در دو هفته اخیر با مدیریت و سازماندهی ارز، روند قیمتی آن به شدت رو به کاهش است.
۵- ثبت کمترین نرخ بیکاری در تابستان سال١۴٠١و کاهش نرخ بیکاری و راهاندازی صدها بنگاه تولیدی تعطیلشده کشور و روند کاهشی وابستگی اقتصادی کشور به برجام برخلاف سیاستی که دولت گذشته آن را دنبال میکرد.
۶- تقویت اقتدار دفاعی کشور متأثر از پیشرفتهای نظامی و تولید تجهیزات جدید دفاعی. تولید موشکهای پیشرفته «هایبر سونیک»، شهرکهای موشکی سپاه، افتتاح تونلهای جنگنده توسط ارتش و دهها دستاورد جدید نظامی که هر کدام از آنها رعشه بر دل دشمن میاندازد.
۷- افتتاح دهها پروژه بزرگ صنعتی و تولید انرژی، بهرهبرداری از طرح آبرسانی سنندج و طرح آبرسانی به ١۵٠٠ روستای کشور، طرح آبرسانی غدیر و حل تنش آبی چند استان، افتتاح همه فازهای پارس جنوبی که آخرین آنها فاز ۱۴ پارس جنوبی بود، افتتاح چند پروژه آب شیرینکن در استان بوشهر و هرمزگان (کاری که دولتهای گذشته فقط وعده آن را میدادند و این دولت آن را عملیاتی کرد)، احیای دریاچه ارومیه با احداث ۱۴ کیلومتر تونل آبی و ۳۶ کیلومتر کانال کشی، افتتاح ابر بیمارستان و مرکز درمانی کشور در طول تاریخ این کشور در تهران (مجتمع پزشکی – درمانی حضرت مهدی در روز میلاد آن حضرت)، اتصال ٩٠ درصدی دستگاههای اجرایی به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، اجرایی شدن طرح رتبهبندی معلمان بعد از ۱۱ سال، ساماندهی ۱۸ میلیون دستگاه کارتخوان و اتصال آنها به درگاه مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی و تحقق ۱۰۰ درصدی درآمدهای مالیاتی، جلوگیری از قطعی مکرر برق در تابستان و افت فشار گاز در زمستان برخلاف سال ۱۴۰۰ با وجود سرمای شدید و....
۸- پیشرفتهای علمی گسترده وپیوستن ایران به جمع ١٠ کشور صاحب بزرگترین تلسکوپهای جهان، دستیابی دانشمندان ایرانی به ژندرمانی برای درمان سرطان خون، تولید چند قلم داروهای تشخیص و درمان بیماری سرطان که تاکنون عدد ۳۸ داروی سرطان بهنام ایران ثبت شده است. اما در کنار این توفیقها که فقط بخش کوچکی از آن گفته شد، غفلتها و کاستیهایی هم داشته ایم که نباید از کنار آن به راحتی گذشت که از آن جمله: ۱- جدی نگرفتن هشدارهای مقام معظم رهبری توسط بخشهایی از نظام، مسئولان و مردم نسبت به برنامه دشمنان خارجی و داخلی درزمینه وقوع جنگ اقتصادی، جنگ نرم و جنگ ترکیبی در سالهای اخیر بهویژه در سال ۱۴۰۱ که با رفع خلأ قرارگاه عالی جنگ ترکیبی (آفندی و پدافندی) و ارائه یک نقشه راه منسجم برای مقابله با جنگ ترکیبی دشمن و برنامهریزی برای اقدامات تهاجمی میتوان این مرحله را پشت سر گذاشت.
۲-ضعف اطلاعرسانی و ناکارآمدی نظام رسانهای کشور و ضعف اطلاعرسانی و روایتپردازی نسبت به روند وقایع و تحولات ماههای اخیر بهرغم تمهید گسترده دشمنان با بهرهگیری از تمامی رسانهها و فضای مجازی در اختیار و نبود انسجام و همافزایی بین رسانههای خودی و رهاشدگی فضای مجازی.
امسال که گذشت، ولی از هماکنون باید این اتفاقات را تجربهای برای سال آینده بدانیم. آن هم در شرایطی که دشمن همه عدّه و عُدّه خود را به میدان آورده تا به خیال خام خود ملت بزرگ ایران و جمهوری اسلامی را زمینگیر کند. باید از هم اکنون همه مجموعه نظام از نیروهای نظامی و انتظامی و دستگاههای اطلاعاتی- امنیتی گرفته تا مسئولان و دستگاههای کشوری نباید بگذاریم این خواب آشفته دشمن تعبیر شود. نکند باز سالها پی در پی بگذرد و دست بر دست زنیم که افسوس از عملی که انجام دادیم و نباید انجام میدادیم یا فلان عمل را بایست انجام میدادیم، ولی غفلت کردیم و انجام ندادیم.
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد