به گزارش رویداد غرب ، منصور پور روابط عمومی اداره دامپزشکی استان ایلام گفت: تب مالت جز بیماریهای مشترک بین انسان و دام بوده که عامل بروز آن باکتری به نام بروسلا است.
وی افزود: این بیماری از راههایی مانند مصرف شیر خام و لبنیاتی که از شیر آلوده تهیه میشوند، تماس مستقیم با مخاط و ترشحات دام بیمار و استنشاق هوای آلوده به باکتری انتقال پیدا میکند.
روابط عمومی اداره دامپزشکی بیان کرد: از عوارض بیماری تب مالت میتوان به تب و لرز شدید، خستگی و بیحالی، تورم غدد لنفاوی، التهاب مفاصل، التهاب کبد و کیسه صفرا، تعریق زیاد، تورم سیستم عصبی مرکزی و التهاب کلیه اشاره کرد که در مواردی این عوارض در زنان باردار منجر به سقط جنین میشود.
پورمنصور گفت: تب مالت اگر درمان نشود باعث عفونت مزمن در بدن، نازایی و عقیمی خواهد شد.
وی افزود: بیشترین فصل انتقال بیماری تب مالت در اواخر بهار و اوایل تابستان به خصوص فصل زایش دامها است.
پورمنصور راه اصلی انتقال بیماری تب مالت را از طریق خوراکی عنوان کرد و گفت: زمان استاندارد جوشاندن شیرهای غیر پاستوریزه ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در دمای جوش ۶۰ درجه است.
وی در پایان گفت: همچنین گوشت قبل از مصرف به مدت ۲۴ ساعت در دمای سرد یخچال قرار گیرد تا در صورت آلودگی احتمالی به بیماری تب مالت در فرایند گلیکولیز از بین برود.
انتهای پیام/