به گزارش رویداد غرب به نقل ازتسنیم،نشست هم اندیشی اعضای شورای اسلامی استان تهران و روسای شوراهای اسلامی شهرستان های استان تهران با روسای شورای اسلامی شهرستان های استان تهران در شهرستان ری برگزار شد.
تهران کلانشهری بینصیب از هویت اسلامی و ایرانی
حجتالاسلام سید رضا تقوی ظهر امروز در نشست هم اندیشی اعضای شورای اسلامی استان تهران و روسای شوراهای اسلامی شهرستان های استان تهران اظهار داشت: مدیریت شهری بر اساس قانون در شهرها و مناطق جمعیتی دو وجهه دارد، بخشی از آن در حوزه سیاست گذاری بر عهده شوراهای اسلامی نهاده شده و در حوزه اجرایی نیز مدیریت به شهرداریها سپرده شده است.
وی بیان کرد: با نگاهی جامع به مدیریت شهری باید گفت که مدیریت از دو بعد یاد شده قابل توجه است، بنابراین هر اندازه راهبردها، سیاست ها و ضوابط قوی و غنی تر باشد، عمل با آنها در حوزه عملیاتی آسانتر است.
رئیس مجمع نمایندگان استان تهران عنوان کرد: بنابراین اعضای شوراهای اسلامی شهر باید دانش، بصیرت و اندیشه ای قابل قبول داشته باشند تا خروجی تصمیات آنها مجموعهای عظیم را راهبری و هدایت کند.
تقوی تاکید کرد: البته اینکه قانون شوراها به این مسائل توجه داشته و قانون جامع و کاملی بوده و یا ضعف و نقص هایی دارد، باید تجزیه و تحلیل شود.
وی خاطرنشان کرد: اما آنچه مهم است اینکه شوراها برای اداره شهرها تعیین تکلیف می کنند، از این رو شوراها و شهرداران در قالب نظامی کلی کار می کنند که اسناد بالادستی آنان قوانین است.
رئیس مجمع نمایندگان استان تهران افزود: از این رو شوراهای اسلامی شهر و شهرداران باید در قالب نظام اسلامی تصمیم گیری کرده و راهبردها و سیاست ها را در چارچوب نظام امامت و ولایت اجرایی و عملیاتی کنند.
تقوی ادامه داد: در نظام اسلامی مبتنی بر امامت و ولایت شهرها باید جلوه ای از اسلامیت نظام را در خود داشته باشند، همچنین مدیریت در نظام اسلامی اعم از مدیریت اقتصادی، فرهنگی، آموزشی و اجتماعی باید اصولی را در نظام اسلامی داشته باشد.
وی گفت: به این ترتیب مدیر باید به یک سری مسائل معتقد باشد که اگر اینگونه نباشد، عملکردش مبتنی بر آرمانهای نظام نخواهد بود.
رییس مجمع نمایندگان استان تهران، عنوان کرد: مدیرانی که در نظام اسلامی در پست ها و مناصب مدیریتی قرار می گیرند، باید به این مهم توجه کنند که امانتی را عهدهدار شده اند.
تقوی بیان کرد: این در حالی است که برخی ها سنگینی مسوولیت را احساس نکرده و با تهمت، شایعه، دروغ و پول های هنگفت می خواهند در مسند مدیریتی قرار بگیرند.
وی با تاکید بر اینکه مدیران اسلامی باید خود را خدمتگزار بدانند، خاطرنشان کرد: بعضی مدیریت ها برای بیت المال خرج های زیادی دارد و با خرج های سنگینی کشور را اداره می کنیم.
رئیس مجمع نمایندگان استان تهران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ویژگی های شهر اسلامی، تاکید کرد: تهران یکی از بیهویتترین شهرهاست که جلوه بصری آن بیشتر به فرهنگ اروپایی میماند، تا شهری اسلامی.
تقوی خاطرنشان کرد: این در حالی است در شهر اسلامی روابط اسلامی پیوند عمیق تری داشته و باید جلوه اسلامی شهر در معماری اسلامی و وجود نمادهای اسلامی هویدا باشد.
وی تصریح کرد:مسجد مرکزیت شهر اسلامی، محوریت انسانی آن امام المسلین و مناصب انسانی آن اخوت اسلامی است.
رئیس مجمع نمایندگان استان تهران، بیان کرد: شهر اسلامی در حوزه اقتصادی شهر دلالی، مفت خوری و بیکاری نیست، بنابراین مدیران شهر اسلامی باید آن را به مرکز تولید، فعالیت و رونق تبدیل کنند.
تقوی تاکید کرد: در شهر اسلامی نباید نفوذی ها و غیر خودی ها مراکز اقتصادی و تجاری را به دست بگیرند، باید کارشناسان متعهد در این حوزه مسوولیت بگیرند.
معضل تعیین تکلیف حریم شهر تهران حل شود
جعفر بندی شربیانی ظهر امروز در نشست هم اندیشی اعضای شورای اسلامی استان تهران و روسای شوراهای اسلامی شهرستان های استان تهران، اظهار کرد: یکی از معضلات اصلی در کلانشهر تهران آن است که حریم آن مشخص نبوده و به همین دلیل تعارضاتی بین مدیریت شهری و دستگاه های اجرایی وجود دارد.
وی گفت: با توجه به عدم تعیین حریم شهر بسیاری از مسائل مردم و شهروندان تهرانی دچار چالش شده است.
رئیس شورای شهرستان ری خاطرنشان کرد: متأسفانه گویا در ادوار پیشین به صورت سلیقه ای در این باره تصمیم گیری و اقدام شده، بنابراین تعیین تکلیف حریم تهران باید در این دوره مدیریت شهری یک بار برای همیشه حل و فصل شود.
شربیانی با انتقاد از مغفول ماندن ظرفیت های ویژه شوراهای فراداستی در ادوار گذشته، ادامه داد: از این رو کوشیده ایم در شورای شهرستان ری ظرفیت ها را بالفعل کرده و از آنها به طور ویژه در شورا استفاده کنیم.
وی تاکید کرد: بر این اساس بایستی شرایطی فراهم شود که از ظرفیت دستگاه های، اجرایی دولت و نمایندگان مجلس برای رفع مشکلات مردم برای پویایی در شوراهای فرادستی استفاده شود.
رئیس شورای شهرستان ری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه شهرستان ری مقصد سرریز بسیاری از مشکلات تهران است، افزود: در حوزه های مختلف مانند فاضلاب، صنایع آلاینده و زباله ها بسیاری از مشکلات به ری تحمیل می شود.
شربیانی گفت: بنابراین باید حق مردم شهرستان ری از طریق ارائه خدمات در حوزه های مختلف زیرساختی، عمرانی، خدماتی و اجتماعی ادا شود.
وی سپس به معضلات زیستمحیطی ناشی از فعالیت کارخانه سیمان تهران اشاره کرد و گفت: حق نداریم بگوییم این کارخانه که امروز محل درامد هزاران کارگر است، تعطیل شود.
رئیس شورای شهرستان ری عنوان کرد: باید از وزارت صمت و بنیاد مستضعفان بخواهیم کارخانه سیمان تهران را متقاعد به تجهیز به فیلتراسیون مجهز کند.
رئیس شورای شهرستان ری افزود: این مجموعه در کنار ایفای نقش در حوزه تولید و صنعت، باید مکلف به روزآمدی در حوزه زیستمحیطی شود.
مدلِ مدونِ شفافِ حریم کلانشهر تهران ترسیم شود
پرویز سروری عصر امروز در جلسه شورای شهرستان ری، اظهار کرد: در قانون تعیین حریم حفاظتی - امنیتی اماکن و تأسیسات کشور، کلانشهرهایی مانند تهران به مانند دیگر مناطق یکسان دیده شدهاند.
وی با اشاره به دیرینگی مشکلات موجود در حوزه حرائم شهری پایتخت، گفت، اکنون که امکان اصلاح ماده قانونی موجود در این زمینه وجود دارد، به نطر میرسد بهتر است به جای پرداختن به مسائل حاشیهای و تکرار مکررات، کارگروهی تشکیل و راهکارهای منطقی رفع مشکلات در حوزه حریمهای کلانشهر تهران در آن بررسی و پیشنهاد شود.
نایب رئیس شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه نگاه بخشی بسترساز بروز بسیاری از مشکلات و کاستیها است، خاطرنشان کرد: از اینرو معتقدم باید با نگاه فرابخشی به دنبال یافتن راهکاری برای برون رفت از وضعیت کنونی باشیم.
سروری تاکید کرد: بر این اساس تشکیل کارگروهی که در آن بتوان به ارایه مدل و طرحی جامعالاطراف با نگاه به همه ابعاد و حوزههای مرتبط با موضوع جرائم شهر تهران رسید، میتوان به این معضل دیرینه برای همیشه پایان دهد.
وی با تاکید بر اینکه رفع این معضل چندین ساله نه با طرح تکراری مباحث چالشی که از طریق تغییر مدل شدنی است، افزود: پیشنهاد می شود با تشکیل کارگروه یاد شده و تجمیع و بررسی پیشنهادات و رسیدن به راهکار مناسب، حل و فصل موضوع را پیگیری کرد.
نایب رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه بلاتکلیفی حرائم شهر تهران مشکلات عدیدهای را برای مردم ایجاد کرده و آنها را به زحمت انداخته است، تصریح کرد: میتوان با نهایی کردن راهحل عبور از وضع موجود، از طریق شورای عالی استان روند انجام کار را تسریع کرد، تا مدلِ مدونِ شفافِ مشترکی استخراج، نهایی و اجرایی شود.
طرح جامع حریم شهر تهران تدوین شود
سید محمد ناظم رضوی عصر امروز در نشست هماندیشی اعضای شورای اسلامی استان تهران و روسای شوراهای اسلامی شهرستان های استان تهران، اظهار کرد: در این دوره شوراهای اسلامی با توجه به شواهد و قرائن رخداهای خوبی در حوزه مدیریت شهری رخ میدهد.
وی گفت: شورای اسلامی انقلابی، ارزشی و مردمی شهرداری تهران در حال خدمترسانی به مردم بوده و در صدد جبران کاستیها و کمبودها برآمدهاند.
شهردار منطقه 20 تهران این منطقه از جغرافیای شهری را از مهمترین مناطق در حوزه مدیریت شهری در کلانشهر تهران دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به تاکید شهردار تهران مبنی بر تسریع در روند توسعه شهری در شهرری، تاکنون مصوبات کارگشا و تاثیرگذاری با هدف تسریع در رشد شهری اجرایی و عملیاتی شده است.
رضوی خواستار حمایت بیشتر از شهرداریها در حوزه قوانین و تامین منابع مالی و اعتباری شد و با انتقاد از بلاتکلیفی دیرینه موضوع حریم تهران، عنوان کرد: مگر میشود پایتخت کشور در حوزه مربوط به حریم خود تصمیمگیرنده نبوده و برای شهر سیاستگذاری کرده اما درباره حریم آن قادر به تصمیمگیری نباشیم.
وی تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که بسیاری از مسائل امروز را رقم زده، این است که تاکنون طرح جامعی برای حریم شهر تهران تدوین نشده است.
شهردار منطقه 20 تهران حرائم تهران را ذخائر شهری خواند و افزود: نیازمند تدوین افق برنامهریزی برای سالهای آینده در پایتخت هستیم.
رضوی ادامه داد: از اینرو معتقدم این تصمیمگیری جامع باید با مدیریت شهر تهران اتفاق افتاده و در بازه زمانی کوتاه مدت و تا پیش از تصویب قانونی، دامنه اختیاراتی به شهرداریها داده شود.
انتهای پیام/ش