رویداد غرب00:45 - 1400/12/02

روایت خواندنی 6 برادر پزشک شهرضایی/ پزشکی که لقب «نابغه بیگانه» را گرفت

سخن از شش برادر طبیب سعید، احمد، ناصر، فضل‌اله، منصور و حبیب‌اله ناظم است. پدر این طبیبان میرزا حسن ناظم و پرورش یافته در دامان مادری مهربان و فداکار به نام فاطمه اسحاقی است که شش دوره مادر نمونه ایران زمین شناخته شد.

به گزارش رویداد غرب به نقل از فارس، ادب، حکمت و علم، عناصر سازنده فرهنگ هر قوم و ملتی است، اقوامی که در کارنامه تاریخی خود، دانشمندان و علمای بزرگی داشته‌اند، همواره به سروری بر دیگر اقوام و ملل مشهور بوده‌اند. شهرستان شهرضا، یکی از شهرهای ایران است که نام و آوازه‌اش، با علما، حکما، ادبا، شعرا و فلاسفه بزرگ پیوند خورده است.

شهرضا از قدیم مهد پرورش دانشمندان و فضلا بوده و در آن بزرگانی به ظهور رسیده‌اند که مایه فخر و مباهات هستند به طوری که این شهرستان را یونانچه نامیده‌اند و نام صاحبان دانش این منطقه در صفحات تاریخ گیتی درج است. حکما، عرفا، فقها، شعرا و علمای بزرگی تاکنون برای این شهر افتخار آفریده‌اند

 بسیاری این شهرستان را به سفال‌های رنگین، فرش و گلیم الوان و محصول انار می‌شناسند، اما حقیقت این است که مهم‌ترین ویژگی این شهرستان، دانشمندان بزرگ و نامدار آن است که هر یک در جای خود و در زمانه خود، سبب دگرگونی‌های بسیاری در زمینه‌های مختلف دانش شده‌اند.

این شهرستان از نظر مذهبی و فرهنگی از دیر باز کانون اجتماعات و مباحث عقیدتی و دینی و جایگاهی برای علما و دانشمندانی بزرگ همچون آقا محمدرضا قمشه‌ای، حکیم ملا هادی فرزانه، حکیم زاهد، حکیم اسداله قمشه‌ای و حکیم مهدی الهی قمشه‌ای (مترجم و مفسر قرآن کریم) پروفسور نواب، پروفسور حبیب‌اله هدایت (پدر علم تغذیه در ایران)، دکتر حسین نواب (بنیانگذار دندانپزشکی نوین در ایران)، دکتر هما امامزاده (نخستین پزشک زن ایرانی، سوربون فرانسه ۱۳۱۵ خورشیدی) بوده است.

 اکنون سخن از شش برادر طبیب سعید، احمد، ناصر، فضل‌اله، منصور و حبیب‌اله ناظم است. پدر این طبیبان حاج میرزا حسن ناظم و پرورش یافته در دامان مادری مهربان و فداکار به نام فاطمه اسحاقی است که شش دوره مادر نمونه ایران زمین شناخته شد.

درب مطب پزشکی که روزهای جمعه هم به روی بیماران باز است

بمنصورناظم یکی از این شش بردار پزشک است، وی  بیش از ۵۴ سال سابقه طبابت دارد، او در همه دوران تحصیل رتبه نخست بود وبه فتوا و اظهار نظر آیت‌الله بروجردی و وفای به عهد و نذر پدرش حاج میرزا حسین ناظم، رشته پزشکی را انتخاب کرد و آموخت.

دکتر منصور ناظم حتی روزهای جمعه مطبش به روی بیماران باز است و هنوز همچون گذشته و جوانیhش با بیماران شکیبا است. وی همیشه با رویی باز و دقت بسیار به معالجه بیمارانش می‌پردازد و علاوه بر علم پزشکی، اهل ذوق و ادب هم است.

منصور ناظم می‌گوید، پدر خیلی دوست داشت پزشک شویم، کاسب بازار بود و خیلی حلال و حرام می‌کرد. وی دارای ۵ فرزند است که یکی از دخترانش پزشک عمومی و یکی از پسران دندانپزشک و پسر دیگر داروساز است.

پزشکی که از سوی دانشگاه کمبریج انگلستان مرد سال جهان معرفی شد

برادر پزشک دیگر حبیب ناظم است؛ او دکترای بیوشیمی، استاد تمام دانشگاه و صاحب تألیفات متعدد و بیش از ۴۰ سال است که بی‌وقفه تدریس می‌کند و مؤسس نخستین آزمایشگاه تشخیص طبی ناظم الاطبا در شهرضا است. دختر وی به نام تانیا راه پدر را ادامه داده و پزشک است.

 

 

او در سال ۱۹۹۸ از سوی دانشگاه کمبریج انگلستان به عنوان مرد سال جهان در رشته بیوشیمی معرفی شد که در کتاب who is who   ثبت شده است.

 

پزشکی که علاوه بر طبابت شاعر هم است

 فضل‌اله ناظم  با سابقه بیش از ۵۰ سال طبابت و ریاست ۲۹ درمانگاه و تدریس در دانشگاه و تألیف کتاب‌های طبی را در کارنامه پزشکی خود دارد،  پرداختن به دانش حقوق و جامعه شناسی و روانشناسی و  تسلط بر زبان‌های انگلیسی و فرانسوی و مختصر آلمانی و دیگر علوم جانبی از دیگر مهارت‌های وی است.

آبشار خاندان ناظم بدین جا ختم نشد و دکتر فضل‌اله نیز خود دارای 4 فرزند پزشک با نام‌های لقمان، سقراط، سینا و رابعه که هر کدام در رشته‌های مختلف طب مشغول به فعالیت‌‌اند، ادامه دارد.

وی علاوه بر طبابت دستی بر آتش شعر هم دارد و غزل‌هایش سوزی بر دل عاشقان می‌اندازد.

پزشکی که مردم شهر خود را در تهران فراموش نمی‌کند

ناصر ناظم، جراح و فوق تخصص جراحی قلب و عروق است و سال‌هاست در تهران بر این امر مشغول است،وی مؤلف کتب متعدد طبی و مقالاتی در مجلات انگلیسی زبان و صاحب امتیاز مجله بین‌المللی قلب و عروق و مسلط به زبان‌های انگلیسی و فرانسوی است. ناصر ناظم یک دختر داروساز دارد.

 

جراح قلبی که در امتحان تخصصی در آمریکا رتبه اول را به خود اختصاص داد

پروفسور احمد ناظم، در تمام مقاطع تحصیلی از ابتدایی، دبیرستان تا کنکور و دانشکده پزشکی تهران و امتحان تخصصی در آمریکا رتبه اول را به خود اختصاص داده و معروف به «نابغه بیگانه» (foriegn  genious)  در آمریکا شد. فوق تخصص جراحی قلب و عروق و پیوند قلب و استاد افتخاری دانشگاه هاروارد و اکنون در بیمارستان اختصاصی خود در نیویورک مشغول به جراحی است. وی یک دختر دانشجو در رشته پزشکی دارد.

پزشکی که به دلیل هوش ذاتی طب را در ۵ سال تمام کرد

سعید ناظم آخرین برادر پزشک است که حائز رتبه اول در دوران تحصیل بود و به علت هوش ذاتی و ذهن کم نظیر دوران تحصیل طب را در پنج سال تمام کرد و سپس جراح و بعد از آن فوق تخصص قلب و عروق که همه مقاطع را با رتبه نخست پشت سر گذاشت و اکنون در تهران جراح قلب است. رساله او سبب شد که برنده جایزه پزشکی حضرت ابراهیم شود. پسر وی نیز داروساز است.

همه آنچه نوشته شد، اندکی از بسیار بود و انتخاب این رشته‌های پزشکی از آغاز خواسته پدر و مادرشان بوده است که به صراحت گرایش بر درمان داشتند و فرزندان هم پیروی کردند،  این شش برادر پرورش یافته پدری با شوق و پاکباخته به تمام معنا و مادری با ذوق و با گذشت و دلباخته فرزند آن هم از نوع پزشک و الحق و الانصاف از چنان پدر و مادر چنین پسرانی پرورش یابد.

انتهای پیام