رویداد غرب12:41 - 1400/11/11

بازگشت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای مقابله با اُمیکرون/ واکسیناسیون را جدی بگیرید

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام گفت: علامت‌های بیماری اُمیکرون که شباهت به سرماخوردگی دارد موجب عادی انگاری و پایین آمدن میزان مراقبت از سوی بیمار، حضور در اجتماعات و عدم قرنطینه و پیگیری روند درمان می‌شود و به این شکل خطر برای ابتلای افراد جدید فراهم می‌شود.

به گزارش رویداد غرب به نقل از ایسنا، دکتر «جمیل صادقی‌فر» اظهار کرد: در استان و تقریباً در تمام شهرستان‌ها، ابتلا به کرونا با سویه اُمیکرون در حال افزایش است و از آن جائی که سویه جدید کرونا بیمار را دچار مشکلات حاد تنفسی و سرفه‌های مداوم نمی‌کند از سوی شهروندان سرماخوردگی تلقی شده و در جامعه حضور پیدا می‌کنند. به این شکل خانواده و اطرافیان به خطر می‌افتند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام علائمی مانند گلودرد، سردرد، عطسه، خستگی و آبریزش بینی را که بیشتر به سرماخوردگی شباهت داشته؛ از نشانه‌های سویه جدید اُمیکرون عنوان کرد و گفت: علامت‌های بیماری اُمیکرون که شباهت به سرماخوردگی دارد موجب عادی انگاری و پایین آمدن میزان مراقبت از سوی بیمار، حضور در اجتماعات و عدم قرنطینه و پیگیری روند درمان می‌شود و به این شکل خطر برای ابتلای افراد جدید فراهم می‌شود.

اُمیکرون مانند دلتا ویروس کشنده است/ سرایت سریع و بستری بالا

وی با اشاره به اینکه متاسفانه در بحث از سویه جدید اُمیکرون و عنوان شدن ضعیف بودن سطح بیماری و کشندگی کمتر منجر به بی‌تفاوتی نسبت به بیماری شده است، یادآوری کرد: در بسیاری از کشورهای آمریکایی و اروپایی نشان می‌دهد قله‌ی موجی که اُمیکرون نسبت به سویه دلتا ایجاد کرده است هم میزان ابتلا، هم بستری و همچنین میزان مرگ و میر آن بیشتر است و این زنگ خطری است و جای هیچ‌گونه عادی انگاری در سطح مسئولین حوزه‌های ستادی، درمانی، ادارات، اصناف، بازاریان و عموم مردم نیست و اگر همین گونه ادامه پیدا کند شاهد شلوغی بیمارستان‌ها و یقیناً آرامستان‌ها و افزایش بیماران کرونایی خواهیم بود.

استفاده از ماسک افزایش یابد

صادقی‌فر به آسیب‌زا بودن کاهش سطح رعایت پروتکل‌های بهداشتی اشاره کرد و گفت: استفاده از ماسک در سطح استان به زیر ۴۰ درصد رسیده است، تقریبا فاصله‌گذاری اجتماعی از بین رفته است. برای مواجهه نشدن با سیر صعودی بیماری کرونا باید استفاده از ماسک به بالای ۸۰ درصد برسد و ضمن رعایت فاصله‌های اجتماعی به واکسیناسیون توجه ویژه شود چرا که واکسیناسیون شاید جلوی ابتلا به ویروس کرونا را نگیرد اما کمک کننده‌ی مناسبی برای جلوگیری از بستری فرد مبتلا با علائم خفیف است.

بیماران زمینه‌ای مراقب باشند/ دوز سوم را تزریق کنید

رئیس مرکز شبکه بهداشت استان ایلام ضمن تاکید بر انجام واکسیناسیون دوز سوم، خاطر نشان کرد: در حال حاضر ۵۰ هزار نفر از شهروندان که بیشتر آنان نیز جزو گروه پرخطر هستند اقدام به تزریق دوز اول واکسن نکرده و انتظار می‌رود جهت حفظ سلامتی خود اقدام به دریافت واکسن کنند. همچنین تاکنون تنها ۲۱ درصد شهروندان دوز سوم را تزریق کرده‌اند که در شرایط موجود هر چه سریعتر باید آمار واکسیناسیون افزایش پیدا کند.

وی ادامه داد: میزان تاثیرگذاری سویه جدید اُمیکرون بر روی کودکان است به همین دلیل از دو روز قبل اقدام به واکسیناسیون کودکان ۹ تا ۱۲ ساله شده است که شاهد روند خوب این فرایند در شهرستان آبدانان بوده‌ایم و امیدواریم والدین از این حیث با کارشناسان امر بهداشت همکاری کنند. البته برای این رنج سنی از دو نوع واکسن سینوفارم و پاستوکوک استفاده می‌شود و به مرور و به دنبال تایید کمیته‌ی کشوری واکسیناسیون کودکان پایین‌تر از ۹ سال در دستور کار قرار خواهد گرفت.

مراقب باشیم در آستانه‌ی سال نو با محدودیت‌های کرونایی روبرو نشویم

صادقی‌فر با تاکید بر اینکه در صورت افزایشی شدن روند ابتلا به اُمیکرون مانند سویه دلتا از ظرفیت‌های درمان و بهداشت استفاده خواهد شد، گفت: کادر بهداشت و درمان و حتی گروه پشتیبان خسته و فرسوده شده است و در کنار امور روزانه، کرونا نیز باری اضافی بر دوش این عزیزان است و اینکه تعطیلات نوروز و شلوغی شهر و اجتماعات در پیش است با رعایت موارد بهداشتی و تسریع روند واکسیناسیون می‌توان امیدوار بود که وارد وضعیت نارنجی و قرمز کرونا نشویم که شاهد فشار مضاعف بر کادر درمان و بهداشت و همچنین اعمال محدودیت‌ها نباشیم.

کاهش مرگ و میرها، موجب عادی انگاری در بین عموم شده است/بیماران پرخطر مراقبت کنند

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه خوشبختانه در دو ماه اخیر روند شیوع بیماری و مرگ و میرهای ناشی از کرونا کاهشی بوده و همین موجب عادی انگاری و کاهش حساسیت‌ها از سوی همگان شده است، تصریح کرد: از صدا و سیما و همچنین رسانه‌ها می‌خواهیم خطر اُمیکرون را گوشزده کرده و ضمن تاکید بر رعایت موارد بهداشتی، حساسیت بر تزریق واکسیناسیون را گوشزد کنند تا شاهد حضور هم استانی‌ها در بیمارستان نباشیم.

صادقی‌فر از عدم واکسیناسیون بیماران زمینه‌ای مانند فشار خون و دیابت ابراز نگرانی کرد و افزود: این دسته از بیمارانی که واکسن نزده‌اند در صورت ابتلا به سویه جدید اگر امور مراقبتی را انجام نداده و به بیمارستان بیایند احتمال بروز بیماری زمینه‌ای در آنها بالا رفته و این برای آنها خطرناک است. پس توصیه ابتدایی کادر بهداشت مراقبت و رعایت پروتکل‌های بهداشتی و استفاده مداوم از ماسک و سپس جدی گرفتن واکسیناسیون است.

رئیس مرکز بهداشت استان ایلام به افراد مبتلا به کرونا با سویه اُمیکرون گفت: با مشاهده‌ی علائم ذکر شده، سریعاً خود را قرنطیه کنند و در اجتماعات بخصوص ادارات حاضر نشوند همچنین از اعضای خانواده دوری شود.

رشد ۶۰ درصدی ابتلا در روزهای اخیر؛ نتیجه‌ی عادی انگاری کرونا

وی به مقایسه‌ی هفتگی آمار مبتلایان کرونا با هفته‌ی قبل‌تر از آن اشاره کرد و افزود: مقایسه‌ی هفتگی نشان می‌دهد رقمی در حدود ۶۰ درصد افزایش در میزان ابتلا وجود دارد که به دلیل اینکه این آمار نیز در بین کسانی‌که جهت انجام آزمایش کرونا به مراکز مراجعه کرده به دست آمده است و یقین بدانید در سطح جامعه به دلیل تلقی آن به سرماخوردگی آمار بیشتر از درصد اعلام شده است.

صادقی‌فر گفت: هر گونه علائمی مانند گلودرد، سردرد، عطسه، خستگی و آبریزش بینی را سرماخوردگی تلقی نکنید و آن را از نشانه‌های سویه جدید کرونا دانسته و ضمن مراقبت و قرنطینه کردن، اقدام به دریافت نکات درمانی نیز بشود تا ضمن رعایت همگانی وضعیت رنگ کرونای استان همان زرد و آبی بماند و شاهد شلوغی بیمارستان‌ها نباشیم.

انتهای پیام