رویداد غرب21:28 - 1400/11/06

دهلران شهرستان پایلوت اجرای برنامه عمل زیر منطقه‌ای با عراق

مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و دبیر ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گرد و غبار کشور گفت: دهلران به عنوان شهرستان پایلوت اجرای برنامه عمل زیر منطقه‌ای با کشور عراق تعیین می‌شود.

به گزارش رویداد غرب به نقل از فارس،  علی‌محمد طهماسبی مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و دبیر ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گرد و غبار کشور ظهر امروز در دیدار با سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری ایلام اظهار کرد: استان ایلام با داشتن ۴۲۰ هزار هکتار اراضی بیابانی و حدود ۱۴۰ هزار هکتار اراضی بحرانی تولید و گرد و غبار، یکی از استان‌های غبارخیز و غبار پذیر از کشورهای همسایه است.

وی افزود: با تخصیص اعتبار ۵۲۰ میلیارد ریال در سال های ۹۸ و ۹۹ به استان ایلام، تاکنون ۵۵۱۷ هکتار از اراضی نهال کاری شده است.

مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و دبیر ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گرد و غبار کشور تصریح کرد: امسال نیز تلاش می‌شود با تخصیص اعتبار لازم و نظارت بر اجرای پروژه‌ها، در زمینه کاهش آثار زیانبار گرد و خاک در استان ایلام گام‌های مؤثرتری برداشته شود.

طهماسبی ادامه داد: دهلران به عنوان شهرستان پایلوت اجرای برنامه عمل زیر منطقه‌ای با کشور عراق تعیین می‌شود.

وی ادامه داد: ۲ کاربری مهم از مناطق بادخیز که باید مورد مدیریت قرار گیرند شامل اراضی مرتعی فقیر هستند حدود ۳۵ درصد مناطق بادخیز را به خود اختصاص دادند که باید با عملیات قرق و مدیریت چرایی که عملیاتی کم هزینه و اثربخش هستند مورد مدیریت قرار گیرند به علاوه اراضی کشاورزی با حاکمیت غبار خیزی نیز از دیگر کاربری‌های مهم هستند که باید با عملیات کشاورزی حفاظتی شامل عملیات کم خاک ورزی و مدیریت زراعی نسبت به مدیریت آنها در جهت جلوگیری از کاهش خاصل خیزی و کاهش غبار خیزی اقدام کرد.

در طول هر سال بخش قابل توجهی از روزها مردم استان درگیر ریزگردها هستند

سعید هژبری سرپرست معاونت هماهنگی امورعمرانی استانداری ایلام گفت: بروز طوفان‌های گرد و غبار در اراضی بیابانی کشورهای همسایه، در طول هر سال بخش قابل توجهی از روزها مردم استان درگیر این ریزگردها می‌شوند که مشکلات ریوی و تنفسی برای مردم ایجاد کرده است.

وی افزود: ریزگردها از نظر اقتصادی، بهداشتی و کشاورزی به مردم خسارت وارد می‌کنند، لازم است با راهکارهای لازم از قبیل کشت گونه‌های گیاهی مقاوم، نهال کاری و جنگل کاری در دشت‌ها و بیابان‌های اطراف از شدت این خسارات جلوگیری شود.

سرپرست معاونت هماهنگی امورعمرانی استانداری ایلام تصریح‌کرد: مردم استان ایلام از وجود ریزگردها در هوایی که تنفس می‌کنند در رنج هستند و در این میان شرایط برای بیماران قلبی، تنفسی و افراد دارای مشکلات خاص شدیدتر است که باید در این خصوص چاره‌ای اندیشید، بیش از آنکه سلامت و آسایش مردم این استان تهدید شود.

انتهای پیام/ ق