رویداد غرب10:02 - 1400/10/19

صادرات کالای استاندارد از مرز مهران به ۸۹ هزار تن رسید

مدیرکل سازمان استاندارد استان ایلام گفت: صادرات کالای استاندارد از مرز مهران به ۸۹ هزار تن رسیده است.

به گزارش رویداد غرب به نقل از تسنیم، مهناز همتی اظهار داشت: انجام تحقیقات به منظور تدوین استاندارد، بالا بردن کیفیت کالاهای تولید داخلی، کمک به بهبود روشهای تولید و کارآیی صنایع، ترویج استانداردهای ملی  ازوظایف سازمان استاندارد است.

وی افزود:  نظارت بر اجرای استانداردهای اجباری ،کنترل کیفی کالاهای صادراتی مشمول استاندارد اجباری و جلوگیری از صدور کالاهای نامرغوب به منظور فراهم نمودن امکانات رقابت با کالاهای مشابه خارجی و حفظ بازارهای بین المللی، کنترل کیفیت کالاهای وارداتی مشمول استاندارد اجباری به منظور حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان داخلی و جلوگیری از ورود کالاهای نامرغوب نیز از دیگر وظایف این اداره می باشد.

وی به انجام  ماموریت ها و وظایف استاندارد اشاره نمود و اظهار داشت: چهار وظیفه اصلی ارزیابی انطباق، تأیید صلاحیت، اوزان و مقیاس، آموزش و ترویج، از وظایف محوله به اداره کل استاندارد است.

مدیر‌کل سازمان استاندارد استان ایلام، با بیان فعالیتهای این اداره کل در استان ایلام بیان کرد: صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد را برای واحدهای تولیدی مشمول استاندارد اجباری تحت پوشش در سطح استان داریم.

وی افزود: از ابتدای سال برای ادارات استاندارد استان ها برنامه های عملیاتی از سوی ستاد ابلاغ می شود و طبق آن برنامه، فعالیت های مرتبط بعمل آمده و تا پایان سال به نتیجه می‌رسانیم.

 مدیر‌کل استاندارد گفت: مشارکت در تدوین استانداردهای بین المللی, ترویج سیستم بین المللی یکاها (SI)و مقیاس‌ها در کشور و کالیبره کردن وسایل سنجش نیز از فعالیتهای این اداره کل می باشد.

 همتی افزود: آزمایش و تطبیق نمونه کالا با استانداردهای مربوط، اعلام مشخصات و اظهارنظر مقایسه‌ای و صدور گواهینامه‌های لازم و همچنین آموزش مستمر مسئولین کنترل کیفیت واحدهای تولیدی، تعیین ویژگی کالاها و مقایسه آن با استانداردهای مربوط به استثنای مواد دارویی، هسته ای و نظامی، اجرای سیستم بین المللی یکاها و کالیبره کردن وسایل سنجش، انگ گذاری و تعیین عیار فلزات گرانبها از دیگر فعالیتهای سازمان ملی استاندارد می باشد.

مدیر‌کل استاندارد بر اساس نظارت‌های بعمل آمده توسط کارشناسان این اداره کل بیان کرد: صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد به تعداد 20 فقره بوده است.

وی افزود: تمدید و ابطال و تعلیق پروانه کاربرد علامت استاندارد: 29  فقره تمدید، 27 ابطال، 23 تعلیق و بازرسی فنی از واحدهای تولیدی و خدماتی و تاسیسات بازی499 مورد می باشد.

وی ادامه داد: در بازرسی فنی از واحدهای تولیدی خدمات بازی و تاسیسات بازی 23 گواهی صادر شده است، نمونه برداری از مراکز تولیدی نیز 502 مورد بوده است.

مدیر‌کل استاندارد به اهمیت استانداردسازی تجهیزات بازی کودکان در پارکها اشاره نمود و اظهار داشت: همه تجهیزات بازی باید گواهی استاندارد دریافت نمایند و به خصوص تجهیزات بازی که تحت پوشش شهرداری‌هاست باید حتما استانداردسازی انجام شود که متأسفانه تاکنون انجام نشده است.
 
مدیر‌کل استاندارد ایلام شهرداری‌های استان را ملزم به جمع آوری تجهیزات فرسوده نمود و افزود: تجهیزاتی که جدید نصب می‌شود باید مقررات نصب را رعایت و گواهی نصب دریافت نمایند همچنین گواهی بهره‌برداری بعد از نصب را هم کسب نماید.
 
وی ابراز امیدواری نمود که شهرداری‌ها بتوانند در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهند و افزود: اولین قدم شهرداری ایلام در این راستا جمع آوری سرسره‌ی آبی واقع در پارک چغاسبز بود که بدلیل فرسودگی و عدم ایمنی لازم غیر استاندارد بود و قابلیت تعمیر و استفاده را نداشت.

مهناز همتی با اشاره به صدور پروانه استاندارد برای محصولات مورد بازرسی در استان گفت: نمونه‌برداری از محصولات تولیدی انجام می شود، که این امر به منظور انطباق کیفی با استاندارد ملی مربوطه صورت می گیرد.

وی افزود: از ابتدای سال تاکنون بالغ بر پانصد نمونه از واحدهای تولیدی و عرضه اخذ شده است و به آزمایشگاه های اداره کل و تایید صلاحیت شده همکار ارجاع داده شده است.
 وی به بحث آزمون و انطباق با استانداردهای ملی مربوطه غیر از واحدهای تولیدی که جزء وظایف سازمان ملی استاندارد است اشاره نمود و ادامه داد:کنترل بازار یعنی محصولات واحدهای تولیدی که از استان‌های دیگر وارد استان ما می‌شود تحت فعالیت همکاران ما قرار می‌گیرد. که از ابتدای سال تا آخر آذرماه ماه نزدیک به 2571 مورد بازرسی از سطح بازار از واحدهای صنفی انجام‌ شده است .

همتی افزود : هدف از انجام این بازرسی ها ناامن کردن بازار مصرف برای کالاهای مشمول غیراستاندارد است. در این فعالیت محصولاتی که از استان‌های دیگر وارد استان ما می شود و مشمول استاندارد اجباریست بررسی می‌شوند که محصول وارد شده با علامت استاندارد و با کیفیت مورد نظر در دسترس مردم قرار می‌گیرد یا خیر.

مدیر‌کل استاندارد ایلام  با بیان اینکه واحدهای صنفی متخلف به اداره تعزیرات معرفی می شوند افزود: بر اساس ماده  40 قانون استاندارد و تبصره 3 ماده پنجم قانون تعزیرات که بر علیه واحد صنفی متخلف اقدام می‌ شود.

وی افزود: علاوه‌ بر بازرسی که از سطح بازار برای محصولات استان‌های دیگر انجام می شود ،بعضاً نمونه برداری از محصولات استان ایلام نیز که در سطح بازار وجود دارد توسط مسئولین بازرسی انجام می شود که تا کنون 158 مورد نمونه‌برداری از سطح بازار انجام شده است.

وی افزود:  آزمون طرح طاها 257 مورد،اقلام شناسایی شده در سطح بازار به تفکیک 94 قلم،بازرسی صنفی جهت کنترل برچسب انرژی مورد 123که از این تعداد مطابقت برچسب انرژی 131 مورد وجعل برچسب و نداشتن برچسب 9 مورد بوده است.

مدیر کل استاندارد به اهمیت نظارت بر کنترل نصب و اصالت رتبه های انرژی مندرج بر روی برچسب انرژی تجهیزات انرژی تاکید نمود و گفت : تعداد بازرسی مراکز عرضه لوازم خانگی 140 بازرسی بوده است .

مهناز همتی با اشاره به مشکل استاندارد سازی آسانسورها در مسکن مهر ایلام که فاقد استاندارد لازم می باشند گفت : بدلیل اینکه این مراکز سازنده مشخصی ندارند و مالک آنها را نمی توان شناسایی کرد اداره استاندارد نسبت به استاندارد سازی این آسانسورها از منابع خود اقدام نبود و با توجه به آغاز ثبت نام طرح ملی مسکن از مسئولین خواستار شد تا در جهت مرتفع شدن استاندارد سازی آسانسورها در مجموعه های جدید این مشکل مرتفع گردد.

وی تعداد بازرسی فنی از آسانسورها را303 مورد اعلام نمود و گفت:گواهینامه تأییدیه ایمنی آسانسور 121مورد وگواهی تأییدیه تجهیزات بازی نیز  12مورد صادر شده است .

همتی صادرات کالای استاندارد از مرز مهران را 89911 تن اعلام نمود و بیان کرد:تعیین ماهیت کالای صادراتی 1146 مورد و تعداد پرونده های صادراتی و وارداتی 1159 مورد بوده است.

مدیر کل استاندارد ایلام آمار دیگر فعالیتهای این اداره را چنین عنوان کرد: آزمون نازل جایگاه عرضه سوخت مایع  960 مورد ،آزمون باسکول های وسائل نقلیه چرخدار جاده ای 112مورد،آزمون سایر وسائل سنجش مورد استفاده در دادوستد عمومی 382 مورد، استانداردسازی جایگاه عرضه  سوخت cng به 16مورد بوده است.

انتهای پیام/180/ ع