به گزارش رویداد غربرهبر انقلاب همواره یکی از ضرورت های زندگی آحاد مردم به ویژه جوانان را کتابخوانی می دانند و بر این باورند که مسأله مطالعه و کتابخوانی مهم است.
ایشان در بخشی از بیانات خود در دیدار با معلمان و اساتید دانشگاههای خراسان شمالی چنین عنوان کردند: «در جامعهی ما بیاعتنائی به کتاب وجود دارد، گاهی آدم میبیند در تلویزیون از این و آن سؤال می کنند: آقا شما چند ساعت در شبانهروز مطالعه می کنید، یا چقدر وقت کتابخوانی دارید؟ یکی می گوید پنج دقیقه، یکی می گوید نیم ساعت! انسان تعجب می کند. ما باید جوانان را به کتابخوانی عادت دهیم، کودکان را به کتابخوانی عادت دهیم که این تا آخر عمر همراهشان خواهد بود.
کتابخوانی در سنین بنده - که البته بنده چندین برابر جوان ها کتاب می خوانم - غالباً تأثیرش به مراتب کمتر است از کتابخوانی در سنین جوان ها، آنچه که همیشه برای انسان می ماند، کتابخوانی در سنین پائین است.»
همچنین بخشی از توصیههای رهبر معظم انقلاب در این رابطه به معرفی کتابهای خوب یا نویسندگان شاخص برای نوجوانان و جوانان اختصاص دارد.
دنیای سوفی
اولینکتابی که رهبر انقلاب در بازدید از سی و دومین نمایشگاه کتاب، مستقیم روی آن دست گذاشتند و خواندنشان را توصیه کردند، «دنیای سوفی» بود؛ کتابی که خودشان هم آن را خواندهاند. حتی خانم فروشندۀ حاضر در غرفۀ نشر «هرمس» هم این را میدانست که وقتی کتاب را به دست آقا میداد، گفت: «میدانم که اینکتاب را خواندهاید و عکس شما را با آن دیدهام». آقا وقتی اینکتاب را دیدند، گفتند: «خوب است بچههای ما اینکتاب را بخوانند».
دنیای سوفی، نوشتۀ «یوستین گوردر»، نویسندۀ نروژی است که همه او را با نگاه و داستانهای فلسفیاش میشناسند. اینکتاب هم به نوعی خودآموز داستانی فلسفه است که به زبان ساده تاریخ و مفاهیم فلسفه را از اولیننقطۀ شروع تا عصر معاصر در گفتگوهای مکتوب یکفیلسوف با دختری به نام «سوفی» توضیح میدهد.
مطمئن باشید شبیه کتابهای فلسفی بزرگسالانه نیست که خواندنش خستهتان کند،برعک مثل خیلی دیگر از آثار نوجوانپسند آقای گوردر، آنقدر روان و خوشخوان نوشته شده که بعد خواندنش، حتماً به بیشتر دانستن از فلسفه علاقهمند خواهید شد.
داستان دو شهر
چندسال پیش، آقا از ناشران خواستند آثار کلاسیک را برای نوجوانها تلخیص کنند. این «آثار کلاسیک» به همانرمانهای معروف و پیشکسوت دنیا از نویسندگان بزرگ و سرشناس گفته میشود که همۀ اهالی کتاب، بهخوبی آن ها را میشناسند.
یکی از معروفترین آنها هم همین «داستان دوشهر» است که پرتیراژترینکتاب جهان هم محسوب می می شود، اینکتاب خواندنی، اثر «چارلز دیکنز»، نویسندۀ معروف و پرطرفدار انگلیسی است که احتمالاً او را با معروفتریناثرش، «آرزوهای بزرگ» میشناسید. البته اینطور که آمارها میگویند، داستان دوشهر اقبال بیشتری از آرزوهای بزرگ داشته و بیشتر از آن تجدیدچاپ شده است.
پایان پیام/