به گزارش رویداد غرب ، «یاسم خانمحمدیان» مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام طی گفت و گویی اظهار کرد: عرصه های ملی و طبیعی یک میراث و موهبت همگانی است که خداوند در اختیار افراد قرار داده و همه ما در برابر حفاظت و مواظبت از این انفال گرانبها اما آسیب پذیر الهی مسئول هستیم.
وی با بیان این که عمده اصلی آتشسوزیهای مراتع و جنگلها از سرایت آتش پسچرای مزارع است، افزود: کشاورزان پس از آتش زدن پسچرای مزارع، توان مهار و کنترل آن را ندارند و آتش به دیگر مزارع و اراضی ملی همجوار سرایت می کند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام با بیان این که امسال یک هزار کیلومتر آتش بُر در مراتع، جنگلها و حدفاصل بین مزارع و باغات با اراضی طبیعی استان به منظور جلوگیری از گسترش آتش سوزی ایجاد شده است، تصریح کرد: سازمان جهاد کشاورزی باید پیش از آغاز فصل برداشت محصولات بهاره، آموزشها و هشدارهای لازم را به کشاورزان جهت عدم آتش زدن پسچرای مزارع ارائه و آنان را این امر مکلف کنند.
خانمحمدیان ادامه داد: باتوجه به اینکه برخی از اراضی ملی بین استان ایلام و استان های همجوار مشترک است، رایزنی با استانهای همسایه در خصوص همکاریهای دوجانبه برای پیشگیری از بروز آتش سوزی، جلوگیری از گسترش آتش در مناطق و سرایت به استان مجاور و تسریع در مهار آتش سوزی رایزنی انجام گرفته است.
وی افزود: وجود رسانههای جمعی بهترین و موثرترین ظرفیت برای آگاهیبخشی و هشدار به عموم مردم و به ویژه کشاورزان در خصوص جلوگیری از بروز پدیده آتش سوزی است.
خانمحمدیان ادامه داد: به عشایر کوچرو مستقر در مناطق ملی هم رایزنیها و آموزشهای لازم در خصوص آتش سوزی اراضی طبیعی انجام شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام افزود: باتوجه به توپوگرافی کوهستانی و خشن استان ایلام، حضور به موقع نیروها جهت تسریع در مهار آتشسوزی بسیار ضروری است بنابراین استقرار دائمی بالگرد در استان جهت هلیبرد نیرو و تجهیزات ضرورت دارد.
وی یادآور شد: استقرار بالگرد در ایلام می تواند یک پایگاه منطقه ای برای مهار آتش سوزی در سایر استان های همجوار و غرب کشور نیز باشد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام تصریح کرد: ۸۴ نقطه کانون بحرانی و مستعد آتش سوزی به وسعت ۴۵۰ هزار هکتار در سطح اراضی ملی استان ایلام شناسایی شده که گشت و کنترل شبانه روزی در این مناطق و دیگر نقاط ملی استان انجام می شود.
وی افزود: به منظور جلوگیری یا تسریع در مهار آتش سوزی دهیاران استان به عنوان رابط و مسئول روستا در موضوع آتشسوزی آموزش دیدهاند و برخی تجهیزات سبک مهار آتش نظیر دمنده و آبپاش در اختیار آنها قرار دارد.
وی از مردم خواست هنگام حضور در دامان طبیعت باتوجه به خشک بودن علفزارها از روشن کردن آتش خودداری کنند و در صورت روشن کردن آتش، حتما قبل از ترک محل از آتش را به طور کامل خاموش کنند چرا که هرگونه سهل انگاری و بی توجهی در این زمینه باعث بروز آتش سوزی در عرصه های طبیعی و ایجاد خسارت های جبران ناپذیر در عرصه های طبیعی می شود.
پایان پیام/