به گزارش رویداد غرب به نقل از دانا،مهدی زارعیکارشناس زلزلهدر انتقاد به وضعیت انفعالی ارگان ها و مسئولانی که در حوزه مدیریت بحران هشدارهای قریب الوقوع کارشناسان را جدی نگرفته اند، گفت: در سالها و دهههای اخیر متاسفانه با وضعیت تغییر اقلیم و دستدرازی و دست اندازی های انسان به محیط زیست، متاسفانه وضعیت زلزله به عنوان یکی از بلایای طبیعی روتین همواره در حال روی دادن است و این اتفاق در اکثر کشورها در حال رخداد است.
وی اضافه کرد: کشور ما هم از این قاعده مستثنی نیست و همان طور که می بینید در اخبار رسانه ها تقریبا بدون اغراق یک روز وجود ندارد که ما خبری از زلزله در یکی از شهرها و روستاهای کشور نخوانیم و نشنویم.
این کارشناس زلزله در بحثی دیگر عنوان کرد: بهر حال زلزله این دوره از زمان واکنش طبیعی طبیعت است؛ اما سوال اصلی این است که ارگان ها سازمان ها و مسئولانی که در مقابله با حوادث غیرمترقبه شرح وظیفه دارند، برای کشور چه کردهاند؟ مثلا چند روز پیش شاهد انفجار در بازار گل محلاتی تهران بودیم؛ اتفاقی که در عین سادگی خود، منجر به کشته شدن چند هم وطن شد! در حالی که بارها برخی از مسئولان و کارشناسان در رابطه با خطرات بازار گل محلاتی و ساختمانهای ناایمنی چون محلاتی بارها هشدار داده بودند؛ اما دیدیم که کسی توجه نکرد.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: متاسفانه آن اشتراک نظر و همت جمعی که باید در میان ارگان های موظف و مسئول در حوزه بحران باشد، وجود ندارد. در همین تهران ساختمان های نایمن بسیاری وجود دارد که با یک زلزله ۵ ریشتری به تلی از خاکستر تبدیل خواهد شد. با اینکه مسئولان و متولیان حوزه بحران و مدیران شهری از این مسئله به خوبی آگاهی دارند، اما دست روی دست گذاشتهاند تا خدایی ناکرده آنروز فرا برسد و ما شاهد فاجعهای باشیم که در چند قرن گذشته بی سابقه باشد.
زارعی با بیان اینکه وقتی اما صورت مسئله را داریم باید در جهت حل مسئله اقدام کنیم، یادآور شد: ما باید به هر طریق ممکن قبل از وقوع زلزله ای که بارها از سوی مسئولان اعلام شده و خود ما میدانیم که شهرسازی تهران و شهرهای اطراف و حومه دقیقا روی گسل های زلزله اتفاق افتاده عملی که بر حال انجام شده و در حال حاضر برای انتقال شهر کاری نمیتوان کرد اما تمام ارگان های موظف و در راس آنها مدیریت شهری باید برای کاهش تلفات و به حداقل رساندن خسارات احتمالی در اسرع وقت اقدام به تخلیه مراکز و ساختمان های نا ایمن و پر رفت و آمد کند؛ ضمن آنکه باید از همین امروز به فکر تهیه و تامین دستگاه ها و ماشینآلات که در زمان وقوع بحران کارایی و استفاده ای ضروری دارند باشند و به مرور زمان اقدام به تهیه آنها و تجهیز بخش های مکانیزه و لجیستیک کنند.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: با این احوال متاسفانه مسئولان ما در اکثر دولت هایی که روی کار آمده اند و وظیفه اجرایی مصوبات را به عهده دارشته اند در یک خصیصه اشتراک نظر و عملکردی یکسان داشته اند؛ و آن اینست که مسئولان دقیقه ۹۰ بوده و هستند. آنها دست روی دست میگذارند تا حادثهای اتفاق بیفتد آن وقت تازه به فکر راه چاره بیفتند. گرچه هنوز در مورد مدیریت شهری حال حاضر نمی توان نظری متقن داد؛ چرا که به تازگی کار خود را آغاز کرده اند.
این کارشناس بحران در ادامه سخنان خود با گریز به حریق ساختمان پلاسکو گفت: چند سال پیش در همین ایام دیدید که ساختمان پلاسکو در طول چند ثانیه مقابل چشمان شهروندان فرو ریخت؛ اما مدیران و مسئولان ما برای آواربرداری این ساختمان چند روز زمان صرف کردند و و بصورت شبانه روزی و در چند تیم تلاش کردند که تنها یک ساختمان را آوار برداری کنند؟ حالا اگر رخدادی مانند حریق گسترده و با زمین لرزه ای با قدرت متوسط در گستره ای از شهری چند ده میلیونی مانند تهران در نظر بگیریم، تقریبا هیچ پاسخی نمی توان برای این سوال یافت که در چه زمانی متولیان مدیریت بحران می توانند اقداماتی مانند آواربرداری و ساماندهی فضا بعد از واقعه را انجام دهند. این معادله ای است که حتی فکر کردن به آن ذهن انسان را فرسوده میکند.
زارعی در خاتمه سخنانش گفت: با این احوال ما بارها گفتهایم و تذکر داده ایم و مسئولان متاسفانه هرگز نشنیده اند و یا خود را به نشنیدن و بی اطلاعی زده اند؛ امیدوارم در این دوره از مدیریت شهری که شهردار و مدیریت شهر حل مشکلات و معضلات شهر تهران را دارند در این زمینه اقداماتی صورت بگیرد.
انتهای پیام/