به گزارش رویداد غرب ، سارایی معاونت نظارت و پایش سازمان حفاظت محیط زیست استان ایلام گفت: سال گذشته ۲۹ روز آلودگی هوا در استان به ثبت رسید که ۱۹ روز هشدار، ۵ روز اضطرار و ۵ روز بحران بود.
وی افزود: از ابتدای امسال تاکنون ۲۰ روز آلودگی که ۸ آن روز بحرانی، ۲ روز اضطرار و ۱۰ روز هشدار بوده است که بیشترین آلودگی در تعداد و غلظت شهرستان مهران و تا ۱۰۰۰۰ میکروگرم در مترمکعب ثبت شده و در تمام ۲۰ روز آلودگی شهرستان مهران تحت تاثیر قرار گرفته است.
معاونت نظارت و پایش سازمان حفاظت محیط زیست استان ایلام گفت: طبق مطالعات صورت گرفته توسط دستگاههای مربوطه منشأ آلودگیهایی که تا الان شناسایی شده و مهمترین منشأ در استان ایلام به ترتیب از شدت به کم شامل عراق، سوریه، اردن و عربستان بوده و همچنین منشأ داخلی ۴۲۴ هزار هکتار اراضی مستعد تولید گرد و غبار در استان داریم که ۱۴۰ هزار هکتار کانون بحرانی شناسایی شده است.
وی ادامه داد: برای مقابله با این گرد و غبار داخلی اقدامات موثری صورت گرفته که حدود ۶۰ تا ۷۰ هزار هکتار توسط منابع طبیعی جنگل کاری و نهال کاری شده همچنین مدیریت خواهد شد تا ایجاد گرد و غبار بحرانی برای استان صورت نگیرد تا الان وضعیت بحرانی که ناشی از فعالیت کانونهای داخلی استان باشد حتی یک روز رخ نداده است.
سارایی افزود: اکثر مالچهای نفتی توسط سازمان محیط زیست مورد تایید نیست ولی مالچهایی که مواد سمی، مشکلات برای تنوع زیستی و آلودگی خواب نداشته باشد آنها مورد تایید قرار گرفته علاوه بر این مالچهای زیستی و نانو تولید شده هیچ مشکلی برای محیط زیست ندارند.
معاون نظارت و پایش محیط زیست استان در پایان گفت: با توجه به شواهد و خشکسالی پی درپی در کانونهای تولید گرد و غبار این مسئله وجود دارد و مهمترین اقدام در مقابل با مسئله گرد و غبار برای سلامت انسان در معرض قرار نگرفتن و در فضای باز رفت و آمد نکردن است همچنین استفاده از پنجرههای دوجداره برای دفع ورود گرد و غبار در منازل صورت بگیرد.
انتهای پیام/