رویداد غرب15:27 - 1401/02/25

بالغ بر ۳۵۰ گونه گیاهی دارویی در استان ایلام وجو‌د دارد

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی گفت: از هزار نوع گونه‌ گیاهی بالغ بر ۳۵۰ گونه آن دارویی بوده و به صورت سنتی از آن‌ها برای درمان دردها و بیماری‌ها استفاده می‌شود.

به گزارش رویداد غرب ، همایون مظاهری مدیر باغات سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی و از طرفی اقلیم متنوع استان که مناسب کاشت انواع گیاهان دارویی است، در صورت رعایت نکات فنی و حمایت همه جانبه می‌توان بسیاری از اراضی مستعد استان را به کاشت گیاهان دارویی اختصاص داد.

وی افزود: تعداد گونه‌های گیاهی استان بالغ بر ۱۰۰۰ گونه است که مجموعا در تیره‌های متعدد قرار می‌گیرند.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی گفت: از این تعداد گونه‌های گیاهی تخمین زده می‌شود که بالغ بر ۳۵۰ گونه آن دارویی بوده و به صورت سنتی از آن‌ها برای درمان دردها و بیماری‌ها استفاده می‌شود.

وی افزود: در عرصه طبیعی اعم از جنگل و مرتع استان ایلام رویش گاه‌های مختلف از گیاهان دارویی از جمله: آویشن، ختمی، ریواس، شیرین بیان، مریم گلی، زوفا، گل گاو زبان، کاکوتی، بومادرانه، بابونه و ... می‌توان اشاره کرد که به عنوان ذخایر ژنتیکی و طبیعی و نیز پتانسیل‌های بالقوه محسوب می‌شود که در اثر بهره برداری‌های بی‌رویه و غیر متعارف طی سال‌های متمادی مشکلاتی برای بقا آن‌ها به وجود آمده به طوری که رویش گاه‌های این گونه‌ها تخریب و نسل آن‌ها در معرض انقراض قرار گرفته است. 

مظاهری گفت: از مهم ترین گونه‌های اقتصادی و بازار پسند که امروز در سطح استان به صورت آبی کشت می‌شود می‌توان به گونه‌های به لیمو، مریم گلی، آویشن باغی، نعنا، بادرنجبویه، زعفران و اسطوخودوس اشاره کرد؛ از سایر گونه‌های قابل کشت به صورت دیم می‌توان به بومادران، بابونه، کاسنی، پنیرک، نسترن، خار مریم، رازیانه و شیرین بیان اشاره کرد.

این مقام مسئول ادامه داد: با وجود این که تا سال ۱۳۹۰ سطح زیر کشت گیاهان دارویی در استان تقریبا صفر بوده اما آمارها امروزه حکایت از کشت بیش از ۱۳۸ هکتار گیاهان دارویی گل محمدی و زعفران در سطح استان دارد؛ اما پتانسیل‌های استان برای این امر مهم خیلی بیشتر از این مقدار بوده و با توجه به اقتصادی بودن این کار نسبت به بسیاری از محصولات دیگر می‌تواند جایگزین خوبی برای سایر محصولات باشد.

انتهای پیام/