به گزارش رویداد غرب ، حسین نورعلیوند سرپرست اداره کل بهزیستی استان ایلام گفت: این اداره کل آماده است تا از طریق خدماتی نظیر آموزشی، مشاوره، توانمند سازی و پایبندی به درمان، سلامت باروری، پرداخت کمک هزینههای درمان، تحصیل، ایاب و ذهاب، فرهنگی، رفاهی و سایر موارد از بیماران مبتلا به این ویروس حمایت کند.
وی با اشاره به هزینه دو میلیارد و 150میلیون ریالی این اداره کل از بیماران اچ آی وی در طول سال گذشته گفت: افراد مبتلا به این بیماری از حمایتهای مالی درمان، اشتغال و همچنین سایر حمایتهای مختلف روانی و اجتماعی قرار خواهند گرفت.
سرپرست اداره کل بهزیستی استان ایلام با ذکر اینکه پیگیری درمان این بیماران از طریق مراکز بیماریهای رفتاری دانشگاه علوم پزشکی انجام میشود، گفت: عموم مردم باید نوع نگرش و تفکر خود را نسبت به این بیماران اصلاح کرده تا این افراد مانند سایر اقشار در جامعه حضور داشته باشند.
به گفته نورعلیوند، این بیماری به هیچ عنوان مسری نبوده و از طریق تماسهای معمولی افراد نظیر دست دادن، در آغوش گرفتن، غذا خوردن مشترک، سرفه، عطسه، شستشوی مشترک لباس و وسایل و استفاده از وسایل یا مکانهای مشترک نظیر تلفن، حمام، توالت و استخر و نظیر چنین مواردی منتقل نخواهد شد.
وی اظهار کرد: مردم باید آگاهی داشته باشند که این بیماری مختص قشر یا افراد خاصی در جامعه نبوده و همه افراد بنوعی میتوانند در معرض ابتلا به این بیماری قرار گیرند.
وی عمده گروههای پرخطر در معرض مبتلا به این بیماری را شامل مصرف کنندگان مواد مخدر (تزریقی)، افراد دارای رفتارهای پرخطر جنسی و افرادیکه با مبتلایان به اچ آی وی زندگی کرده و آگاهی از راههای انتقال این بیماری نداشته عنوان کرد.
سرپرست اداره کل بهزیستی ایلام با بیان اینکه آگاهی از راههای انتقال اچ آی وی افراد را از ابتلا محافظت میکند، راههای انتقال این بیماری را شامل تماس جنسی حفاظت نشده، استفاده از وسایل مشترک تزریق و انتقال از مادر مبتلا به اچ آی وی به نوزاد در طول بارداری، حین زایمان و شیردهی عنوان کرد.
به گفته وی، با وجود این راههای انتقال ولی با اقدام به موقع از طریق شناسایی و پیگیری درمان این بیماران، این بیماری قابل کنترل و پیشگیری است.
وی با ذکر اینکه بر خلاف تصور عامه مردم مثبت شدن تست اچ آی وی یک فرد به معنی ابتلا به ایدز نبوده، یادآور شد: این ویروس پس از شناسایی در فرد مبتلا و تحت درمان گرفتن کنترل شده و فرد زمانی به ایدز مبتلا میشود که به علت عدم آگاهی از وجود ویروس در بدن و یا پس از آگاهی از ابتلا اقدامی برای درمان انجام نداده باشد.
به گفته وی، به طور معمول از زمان ابتلای فرد به این ویروس تا مرحله ایدز سالها طول کشیده که در صورت تحت درمان قرار گرفتن، فرد مبتلا میتواند بیماری آن به مرحله ایدز نرسیده و عمر طبیعی مانند سایر افراد داشته باشد.
وی راههای شناسایی این بیماری را از طریق انجام تست سریع اچ آی وی در مراکزی نظیر کمپهای ترک اعتیاد، تیمهای سیار، مراکز گذری و ایستگاههای کاهش آسیب اعتیاد زیر نظر بهزیستی در استان عنوان کرد که به صورت رایگان، اختیاری و محرمانه انجام میشود.
سرپرست اداره کل بهزیستی ایلام به اقدامهای این اداره کل در این زمینه اشاره کرد و گفت: شناسایی و بیمار یابی از طریق مراکز مربوطه تحت نظارت بهزیستی و ارجاع به مراکز درمانی انجام میشود.
وی گفت: همچنین خدمات حمایتی در حوزههای مختلف به بیماران مبتلا به اچ آی وی از طریق باشگاه مثبت واقع در مرکز استان انجام میشود.
انتهای پیام